Search This Blog

Sunday, March 20, 2011

Laatste ontwikkelingen op het gebied van vrije energie

Op woensdag 2 maart jongstleden is de aftrap geweest van de eerste presentatie omtrent vrije energie, gepresenteerd door Frank Collaris in samenwerking met Niburu. Afgelopen vrijdag 18 maart is in Maastricht een vervolg hierop geweest.
Voor ons was het hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bezig zijn met vrije energie. Er kwamen op 2 maart jongstleden 101 mensen naar Soest en er waren 125 aanwezigen in Maastricht afgelopen vrijdag. Dit geeft duidelijk weer hoe het leeft in onze samenleving.
We zijn dan ook vastbesloten om dit in alle hoeken van het land door te zetten en te herhalen. Aanstaande vrijdag 25 maart komt Frank met zijn nieuwe vindingen naar het Niburu-Café in Soest en vanaf 6 april starten we met bouwdagen voor de mensen die zelf aan de slag willen met vrije energie. Ons doel is om eenieder in staat te stellen dit zelf te bouwen en toe te passen in zijn of haar eigen huis en omgeving.
Frank Collaris is samen met zijn kennissen uit de nulpuntgroep Nederland en andere geïnteresseerden constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe apparaten en het verbeteren van de reeds bestaande. Zo heeft hij een paar dagen geleden een transformator gebouwd waar meer energie uit komt dan dat er in gaat. Dit apparaat, ook wel een bi-toroid trafo genoemd, levert extra energie door de belasting op basis van de back EMF. Deze extra energie is ruim meer dan 200%, een echt overunity apparaat dus. Daarbij moet gezegd worden dat deze bi-toroid trafo nog volop in ontwikkeling is. Informatie, tekeningen en filmpjes hierover komen zo snel mogelijk op onze site, YouTube en andere media.
Met behulp van de aardbatterijen en de aangepaste transformator zijn wij nu in staat om een vermogen van 700 Watt continu te bereiken op 1 kubieke meter aardbatterijen. Dit is in principe genoeg voor een gemiddeld huishouden. Hieronder volgt de informatie die nodig is om zelf de aardbatterijen en de joule-thief te kunnen bouwen.
We beginnen allereerst met de informatie over de aardbatterijen, iets wat de oude Egyptenaren ook al hadden ontdekt. De aanwezigen bij de presentaties hebben kunnen zien dat er twee varianten zijn van de aardbatterij.

A: de halve liter blik versie

Zaag de top van het blikje af en doe dat op het hoogste deel van het blik.
Ingrediënten:
  • Ongeveer 600 gram zand
  • 150 gram cement
  • Ongeveer 150 gram steen (maaskei, marmersplit of ander soort waar kristal in zit)
  • 20 gram zuiveringszout oftewel bitterzout
  • Een koperen buis met een diameter van 10 of 12 mm (een grotere diameter verhoogt het aantal ampére)
  • Tape

Werkwijze

  • Sla de steentjes tot pulp en meng het bovenstaande goed door elkaar
  • Voeg daarna water toe totdat het een papje wordt
  • Let op: niet te veel water toevoegen in het begin. Als het wordt gemixt dan wordt het pas na even roeren duidelijk of er nog water bij moet
  • Zaag het koperen buisje af op de juiste hoogte. Het buisje moet ongeveer 1 cm uitsteken boven de rand van het blikje
  • Doe een beetje tape aan de onderzijde van de koperen buis zodat deze geen direct contact maakt met het blikje
  • Plaats de koperen buis in het midden van het blikje
  • Vul het blikje met het mengsel en zet het weg zodat het kan drogen
  • Wees voorzichtig met het vastpakken in het uithardingsproces. Als het te vroeg wordt vastgepakt en men deukt het blikje, dan kan het zijn dat er geen contact meer is tussen de massa en het metaal. Geef het dus tijd om te drogen

B: de theelicht versie

Hiervoor gebruiken we de exacte mengverhouding zoals beschreven in de blik versie. Hiermee kunnen we direct ongeveer 20 theelichtjes afvullen.

Werkwijze

  • Sla de steentjes tot pulp en meng het bovenstaande goed door elkaar
  • Voeg daarna water toe totdat het een papje wordt
  • Let op: niet te veel water toevoegen in het begin. Als het wordt gemixt dan wordt het pas na even roeren duidelijk of er nog water bij moet
  • Zaag het koperen buisje af op de juiste hoogte. Het buisje moet ongeveer 0,5 cm uitsteken boven de rand van het theelichtje
  • Doe een beetje tape op de bodem van het theelichtje zodat deze geen direct contact maakt met de koperen buis
  • Plaats de koperen buis in het midden van het theelichtje
  • Vul het theelichtje met het mengsel en zet het weg zodat het kan drogen
  • Wees voorzichtig met het vastpakken in het uitharding proces. Als het te vroeg wordt vastgepakt en men deukt het theelichtje, dan kan het zijn dat er geen contact meer is tussen de massa en het metaal. Geef het dus tijd dat het kan drogen
Als het is uitgedroogd kan men de theelichtjes op elkaar stapelen en stroom aftappen. De onderzijde van het onderste theelichtje is de min en het koperen buisje in het bovenste theelichtje is de plus. Dit mengsel is tot stand gekomen door verschillende ingrediënten te proberen.
Maar het kan altijd beter. Daarom nodigen we iedereen uit om een mengsel te maken dat beter werkt dan wat hier staat omschreven. Als het u lukt dan wordt dat direct gedeeld met iedereen zodat we het maximale uit deze methode kunnen halen.

De Joule Thief

Er was echter nog meer te zien dan de aardbatterij en dat was de joule thief. De naam zegt het al, hij steelt energie van de batterij en maakt er meer van.
Voor de knutselaars volgen hier de onderdelenlijst en het bouwschema.

Onderdelen

  • Weerstand 1 x 1 kΩ
  • Transistor 1 x BC 547 B
  • Diode 2 x 1N 4002 PH
  • Condensator 1 x Q 403
  • Ledje 1 x
  • Ferrietring 1 x 15 mm Ø
  • Wikkeldraad 1,5 meter 0,3 mm (soldeerbaar)

Wikkelen van de ferrietring

Knip de 1,5 meter draad in twee stukken en bind de einden samen. We moeten 2 afzonderlijke draden op de ring krijgen die langs elkaar lopen. Wikkel nu de draad om de ring met zijn tweeën tegelijk. Trek het geheel strak aan zodat de draden netjes naast elkaar lopen en niet over elkaar heen. Bepaal nu welke draden bij elkaar horen. Wikkeldraad heeft een laklaag die isolerend werkt. Door middel van schuurpapier haalt u de laklaag eraf waar u de aansluiting maakt. De gewikkelde ring wordt aangesloten volgens het schema.
De joule thief kent vele verschijningsvormen. Dit is er één van. U kunt met dit schema toch variatie inbrengen door de grootte van de ferrietring te veranderen, dikte te veranderen van de wikkeldraad, de hoeveelheid wikkelingen te veranderen en/of de ferrietring te vervangen door een magneetring (denk hierbij aan luidsprekerbox magneten).
Hieronder het bouwschema voor de joule-thief:
Voor de mensen met soldeerervaring is dit goed mogelijk om in elkaar te zetten.
Mocht u het wel in elkaar willen zetten maar heeft u daar hulp bij nodig dan is het een optie om een workshop te volgen. De eerstvolgende is op woensdag 6 april in het Niburu-Café te Soest.
Aanmelden hiervoor kan bij nulpunt@niburu.nl. Er volgen nog meer data maar wees er snel bij want we kunnen maximaal 25-30 mensen per workshop ontvangen.
Tijdens de workshop krijgt u steeds de allernieuwste versie van de joule thief. De versie die hier staat beschreven zal met de tijd verbeteren.
Als u zelf locaties heeft om workshops of presentaties te willen geven dan kunt u zich aanmelden bij events@niburu.nl
Wilt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief nulpuntenergie om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en de data van de presentaties en workshops of heeft u een vraag? Stuur dan een email naar nulpunt@niburu.nl en wij voegen u toe aan de mailinglijst.
Wij wensen u allen veel succes met de ontdekkingsreis,
Team Niburu en Frank Collaris
Bron: Niburu

No comments:

Post a Comment